Novi Sad
03.04.2011.
10:00 > 09:24
Imenovanje novog direktora Gradske biblioteke sačekaće ponedeljak, odnosno nastavak sednice gradskog parlamenta pa će od tog dana Dragana Kojića posle 18 godina zameniti Miloš Pankov.
  • sta bre vi hocete

    04.04.2011 07:18
    Glavna fora u svemu ovome je ta sto ce i mladog "razumnog i kooperativnog" gospodina Pankova za par godina neka druga politicka garnitura smeniti sa te pozicije. Da bi to uradili na videlo ce izneti sav prljav ves gospodina Pankova a dosta tog prljavog vesa ce biti obicna izmisljotina kao i u ovom slucaju sa gospodinom Kojicem. Mislim da ce se tada gospodin Pankov prisetiti ovih toplih aprislkih dana 2011. godine.
  • Baba

    04.04.2011 05:16
    Razum i kooperativnost
    Ovako to meni izgleda: Liga, koja je postala kombi stranka, plaši se da posle izbora gubi i tu instituciju, sa malim budžetom, doduše, ali daj šta daš. Grabež je, svaki dinar je važan. Prijateljstvo (kumstvo?)Jovanovića i Pankova tu samo može pomoći.

    Niti je Kojić loše radio, niti je Pankov stručnjak. To je sve jedna najobičnija politička igranka u kojoj će Kojić stradati, jer Liga neće prezati od toga da ga okalja da bi opravdala svoju glupost, a biblioteka će dobiti čoveka, nepoznato lice Pankov, koji je "razuman i kooperativan", važne karakteristike ličnosti pred izbore.

    Odvratni su! Nadam se da će im građani to i pokazati na izborima.

  • Lazica

    03.04.2011 19:13
    Da li ste jeli bunike?,
    Ljudi, da li ste jeli bunike?! Pa taj Kojic, da bi ostao "moralno i nestranacki" u fotelji direktora, vec dve godine redovno ide na sastanke Lige! Znam, bio sam s njim tamo!
  • lela

    03.04.2011 19:00
    pustite coveka
    Sedim i pitam se, zasto skidaju Kojic?
    Zasto im treba to mest? Da citaju knjige, besplatno!
    Zasto je kod nas obicaj, da sve sto je dobro treba srusiti ili smeniti.
    Pa zasto ne ostave coveka na miru, svi znamo da je dobar direktor i da je napravio ,samo dobro deci,omladini i grad.
    Treba da se stidimo, sto cemo dozvoliti da ga smene.
    O da ocemo,
    jer smo dozvolili mnoge stvari i nismo se bunili, a izgleda da je i ovaj protest, iskljucivo lokalnog karaktera, novina.
    Sad mi je zao i sebe i vas..
  • Lala

    03.04.2011 18:07
    Tuzna politicna scena.
    Nekakad nam je Djole pevao tako dobru pesmu NE VOLEM , nabrajao je koga sve ne... a sada svi ti za ciju je opciju bio pa se pritajio, ponasaju se bas onako kako ih je u pesmi predstavio ali malo gore,te nas tako animirao za kvalitetan demokratski pravac.Pitao bih ga, dali je ovo ta svatvar koju on VOLE !

    Cini mi se ,da cemo svi pevati novu pesmu:
    Ja sam mali LALA zabole me GLAVA od pogresnog GLASANJA.
  • novosadjanin

    03.04.2011 17:45
    ostavite grad i ljude na miru !
    Vreme je da Liga vec jednom ode iz grada, ponasaju se kao da je Novi Sad njihov, a mi im to dozvoljavamo.
    Tako su na precac smenili vd direktora Muzeja Vojvodine i stavili svog coveka za vd direktora, koji ceka da ga imenuju i na cetiri godin, a dok ceka odma je krenuo u cistku neistomisljenika. Ali to ne interesuje ni sekretara za kulturu, ni vladu Vojvodine. Prodali su Muzej za sitne pare, a sad bi i biblioteku. Zato Kojic i treba da ostane i treba ga podrzati.
    Da se vec jednom rascisti i vidi, sta se to desava i u Boblioteci grada i u Muzeju Vojvodine, zasto se stari ligaski kadar (koji na sebi ima i sudske postupke), povampirio dok ceka da predmeti u sudu zastare (a sad ce za koji dan)pa da krene dalje.
    Dokle ce jake parlamentarne stranke u Vojvodini, da pravi ustupke marginalnim politicarima njihovim ljudima.
  • Vukajlo

    03.04.2011 17:22
    Pankov u biblioteci radi vec 11 godina a Kojic 18 godina. Iz prilozenog se vidi da je Kojic taj koji je zaposlio Pankova. U narodu postoji jedna veoma pametna izreka "hrani kera da te ujede".
  • Posmatrač

    03.04.2011 16:35
    Bilo kako bilo, moram priznati da je Dragan Kojić jedan od retkih čelnika kulturnih institucija koji se prema svojim obavezama i obećanjima ophodio kao čovek!
    Stoga, podrška Kojiću :)!
  • Frajla

    03.04.2011 15:44
    Samo tal je vazn !
    Pisao sam ja neki dan, ali mi vi ne verujete.
    Matrica je sladeca:LSDV postavi direktora na rukovodece mesto (bez konkursa, samo osvane) a zatim direktor vraca uslugu, preko raznih reprezentacija i izmisljenih jela i pica u FRAJLI, te se takva dobit deli .Tome treba stati na put pod hitno.Drago mi je da ipak neko smogne snage , povuce kajase i zakoci, razuzdanu LIGU.
  • Sve se nešto milim

    03.04.2011 15:29
    Žalosno je što je samo jedan ovakav manevar uspeo da DOAKA Kojiću. Znao je on uvek kome da se prikloni.Ta nekolicina iz kolektiva koja je digla glas, štiti u stvari svoje fotelje, jer bi odavno, da nije dotičnog, bili u zasluženoj penziji.Pitate li se šta je sa ostalima? A što se tiče Beograda, imaa gospodin Ugričić svoju biblioteku pa neka vodi računa o njoj, nas neka pusti da sami razmišljamo svojom glavom. Kao i na Tribini, tako su se i u Muzeju gradu u jednom periodu često menjali upravnici, pa se niko nije tako potresao kao zbog Biblioteke, za koju do skora, ka o ni za Kojića baš nisu mnogo marili.
  • Komšija

    03.04.2011 13:47
    Kojić je živ dokaz da "nestranački" ne znači automatski i biti operisan od ljigavosti, neradništva i ulizivanja strukturama, van i unutar Biblioteke. Treba slaviti dan kad se takvima viđaju leđa, ali kao što neko reče, snaći će se taj..
  • 03.04.2011 13:19
    Jedino BG moze da zaustavi ovu LSV tiraniju.
  • Goxy

    03.04.2011 13:15
    Gaženje Zakona
    Zakon je jasan, Skupština Grada Novog Sada, niti imenuje, niti smenjuje direktora gradske Bibliotek Novog Sada.
    Dok taj Zakon važi (a još je na snazi), pomenuti Jovanović bolje da pazi šta radi, jer nije njegov posao kršenje zakona, niti to sme da čini.
    Niko nije iznad zakona pa ni LSV, a pogotovo ne neki tamo Aleksandar Jovanović!
    Sada bi trebalo otpustiti kompletnu Pravnu službu Skupštine Grada Novog Sada i na njihova mesta zaposliti nezaposlene sa biroa!
  • Zeznu se ponekad i političari

    03.04.2011 11:53
    Da, prevare se ponekad i političari pa stave pravog čoveka na pravo mesto. Omakne se i njima! :)
  • Tresla se gora-rodio se miš

    03.04.2011 11:50
    Ama, dokle više naduvavanja priče, gde priče NEMA. Niti je D. Kojić gromada od ličnosti, niti će činjenica da nije direktor osiromašiti kulturnu scenu Novog Sada. U Kulturnom centru Novog Sada je već ne zna se koji direktor po redu i ljudi rade normalno svoj posao! Šta vam je?!!Smestiće se D. Kojić u već neku fotelju, šta se brinete za njega. On ni ne zna za drugačije !
  • pa ja sam

    03.04.2011 11:12
    Iz teksta se stice utisak da se radi o karakternoj osobi, coveku koji je za vreme svojih bezbrojnih mandata u vreme politickih previranja uspeo da ocuva licni integritet i dostojanstvo, da odbrani sopstveni stav i misljenje a sada ga surovi politicari nezakonito smenjuju. Jedini razlog zbog kojeg je D. Kojic nestranacka licnost zapravo je njegova neverovatna fleksibilnost - po potrebi ce se prilagoditi vladajućoj politickoj opciji kako bi sačuvao svoj položaj. 3u1 (levica, desnica, centar)...ma sve podrzava samo da se on zove upravnikom:) Vise mi je muka od takvih likova na rukovodecim mestima koji su liseni sustine sa potpuno nezanimljivom formom i iskreno se nadam da ce ih biti sve manje!!!
  • YATA

    03.04.2011 10:39
    uspešna ustanova - direktor loš
    Sam A. Jovanović priznaje da Gradska biblioteka posluje uspešno, a smenu direktora obrazlaže razlogom da ona treba da bude "još uspešnija" (?!). Čoveka (ili tim) koji uspešno radi, u svetu niko ne dira i ne smenjuje. Osim kod nas. Najveći greh g. Kojića je - za LSV - u tome što je "isuviše" Srbin i što, verovatno, nije pogodan za manipulaciju. Potpuno je tačno sve što su rekli gospoda Ugričić, Kolundžija i Bordaš. Tragično za "grad kulture", tj. nekadašnju (veoma nekadašnju!) "srpsku Atinu"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna